Nye smittevernbestemmelser fra 15. desember (oppdatert)

Pandemien griper om seg på nytt i Norge og andre land. Den såkalte omikron-varianten av viruset er mer smittsom enn noen annen, og Regjeringen innførte nettopp nye tiltak med virkning fra og med onsdag 15. desember.

For menighetslivet noterer vi oss dette: 

  • Det viktigste alle kan gjøre, er å ta vaksinen!
  • Maksimalt 20 personer på offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser og 50 personer ved bruk av slike sitteplasser. 
  • Arrangøren skal sørge for at alle som er til stede ved innendørs arrangementer skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære. 
  • Arrangører skal sørge for en oversikt over hvor det enkelte publikum eller gjest sitter ved offentlige arrangementer hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser. 
  • Munnbind påbys også innendørs på arrangementer. 

I tillegg må vi påpeke at biskop Bernt innførte påbud om håndkommunion fra 9. desember. Andre former for utdeling av kommunion er for tiden ikke tillatt. (Jfr. katolsk.no.)

Den katolske kirke i Norge har publisert egne retningslinjer på norsk og polsk. Vi anbefaler alle å sjekke hva som gjelder.

Se fullstendige retningslinjer på Regjeringen.no. De nye tiltakene gjelder i 4 uker, altså til 12.01.22. Dessverre må vi ikke la oss overraske dersom enda flere tiltak blir innført i nær framtid.

(Innlegget ble oppdatert 15.12.21.)

Dette innlegget ble publisert i Informasjon, Nyheter. Bokmerk permalenken.

1 svar til Nye smittevernbestemmelser fra 15. desember (oppdatert)

  1. Tilbaketråkk: Messetider i nyttårshelgen fram til høytiden for Herrens dåp | Mariakirken

Kommentarer er stengt.