Nyheter fra Mariakirken i Askim

Kanskje har ikke alle lagt merke til det, men i over et år har klokketårnet i St. Maria kirke stått åpent mot vest, og klokken har vært synlig fra utsiden. Det opprinnelige gitteret var skadet av fukt og måtte skiftes, men å få produsert et nytt har tatt lang tid.

Tidlig om morgenen onsdag 9. juni ble det imidlertid en forandring i forholdene. Da ankom bygningsfirmaet som har hatt ansvar for utbedringen av kirken, med en høy lift og et ferdigbygget gitter av holdbart treverk og sink.

Gitteret ble montert i klokketårnet, og nå ser tårnet ut slik det var ment. Vi gratulerer og kan si at dette markerer fullførelsen av det store rehabiliteringsarbeidet som kirken og presteboligen har gjennomgått de siste to årene!

Monteringen av fronten på klokketårnet krevde utstyr som vekket oppsikt i Askim – såpass til oppsikt at Smaalenenes Avis har skrevet en kort notis med bilde på siste side i avisen lørdag 12. juni. Vi viser oppslaget i fac simile her:

Vi noterer oss ellers at fra og med 10. juni gjelder nasjonale retningslinjer for smittevern i Indre Østfold kommune. Det betyr for menighetens del at messer kan feires med omkring 100 deltakere til stede i kirken. Egentlig kunne det vært opptil 200 personer til stede, men fortsatt må vi overholde en avstand på 1 meter mellom besøkende som ikke tilhører samme husstand. Derfor kan vi si at kirken rommer 100 personer etter gjeldende smittevernregler. Bruk av munnbind anbefales.

Onsdag 9. juni hadde menighetsrådet et møte der en hel del informasjon ble gjennomgått. Rådet har kunnet møtes svært få ganger det siste året. Les referat fra møtet <her>.

Vel møtt til messer på ulike språk og til vanlige tider i sommer! La oss håpe at alt vender tilbake til det normale når høsten er her og behovet for flere typer arrangement igjen er til stede!

Vi avslutter denne lille oppsummeringen av nyheter fra menigheten med enda et bilde av Maria-hagen foran hovedinngangen! Nå blomstrer det rundt statuen av Den hellige Maria, Guds mor!

Dette innlegget ble publisert i Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.