Festhalvåret avrundes

Rekken av fester fra kirkeårets begynnelse 1. søndag i advent og fram til tiden etter pinse kalles ofte for festhalvåret i kirken. I denne perioden finner alle de viktige høytidene sted. Når pinsen er over, har Den katolske kirke enda noen fester igjen før sommeren: Høytiden for Den hellige Treenighet, Festen for Jesu legeme og blod og Jesu Hjertefest er lagt til de to søndagene etter pinse samt fredagen deretter. Dette betyr at Den hellige Treenighet feires med egen høytid søndag 30. mai 2021.

I St. Maria menighet i Askim er både konfirmasjon og første kommunion avviklet til omtrent samme tidspunkt som vanlig, om enn med en viss begrensning av organiseringen. Fortsatt gjelder lokale retningslinjer for smittevern; først fra 10. juni kan vi ha håp om lettelser i restriksjonene. Det er ikke tillatt med mer enn 50 personer til stede ved tros- og livssynssamlinger, og det skal brukes munnbind når det ikke kan holdes en meters avstand og ved passering av personer utenfor egen husstand.

Husk å bestille billett til messene på katolsk.no.

Biskop Bernt Eidsvig kommer til menigheten onsdag 26. mai for å møte sognepresten og evaluere hvordan smittevernet har fungert under pandemien. Møtet starter kl. 14.00, og menighetsrådet er invitert. På grunn av disse møtene i Askim og Moss må onsdagens messe framskyndes til formiddagstid.

Vi ønsker velkommen til disse arrangementene i St. Maria kirke i den siste uken i mai:

Mandag 24. mai, 2. pinsedag
Kl. 12.30: Høymesse; minnedagen for Den salige Jomfru Maria, Kirkens mor.

Onsdag 26. mai
Kl. 11.30, MERK TIDEN!: Mai-andakt.
Kl. 12.00 MERK TIDEN!: Messe.

Søndag 30. mai
Kl. 12.30: Høymesse; høytiden for Den hellige Treenighet.
Kl. 14.00: Messe på polsk – msza po polsku.

Velkommen til kirken!

Dette innlegget ble publisert i Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.