Kirkeårets to siste helger – max 50 personer i kirken

Når søndagsmessen begynner den 15. november i år, vet vi at det er den 33. og siste av søndagene i det alminnelige kirkeår. Søndagen deretter, 22. november, markerer avslutningen av kirkeåret med Kristi kongefest.

Dette innlegget oppsummerer arrangementene i St. Maria kirke i Askim for disse to helgene og mellomliggende dager. Deretter er det klart for nytt kirkeår, som innledes med første søndag i advent 29. november. Eget innlegg om dette kommer på disse hjemmesidene i uke 48.

Fortsatt gjelder de vanlige smittevernreglene med god håndhygiene, 1 meter avstand til andre mennesker, håndkommunion og karantene hvis man kan ha blitt utsatt for covid-19. Det nye er at kirken vår fra 9. november kan ta imot maksimalt 50 personer til messe. Dette fordi kirken ikke har fastmonterte sitteplasser. Se gjeldende retningslinjer på regjeringen.no. Restriksjonene påvirker også trosopplæringen for barn, som skulle funnet sted lørdag 21. november. Mer info kommer.

Det feires også messer på polsk, kroatisk og engelsk til vanlige tider, og det er aftenmesse i kirken hver onsdagskveld. Dessuten pågår fortsatt valg av nytt menighetsråd. Stemplede stemmesedler og konvolutter ligger i våpenhuset, og ved siden av står forseglet stemmeurne. Personer som har passert 16 år, er konfirmert i Den katolske kirke og tilhører vår menighet, kan avgi stemme én gang. Siste mulighet til å stemme er søndag 15. november. Det nyvalgte menighetsrådet presenteres søndag 22. november.

Her er kunngjøringene for den katolske kirken i Askim de neste ukene, sist oppdatert 20. november kl. 17.15:

Onsdag 11. november
Ny kunngjøring: Messen er avlyst.

Lørdag 14. november
Kl. 17.00: Messe på kroatisk – sveta misa u hrvatskom jeziku.
Kl. 18.00: Messe på engelsk avlystHoly Mass in English is cancelled.

Søndag 15. november
Kl. 12.30: Høymesse; 33. søndag i det alminnelige kirkeår; Bonifatiussøndag.

Onsdag 18. november
OBS! Alle arrangement er avlyst denne kvelden!

Lørdag 21. november
Kl. 11.00: Familiemessen og katekesen er avlyst i forbindelse med nytt, lokalt Korona-utbrudd.

Søndag 22. november
Kl. 12.30: Høymesse; Kristi kongefest.
Kl. 14.00: Messe på polsk – msza po polsku.

Onsdag 25. november
Kl. 18.30: Messe.

Velkommen til kirken!

Dette innlegget ble publisert i Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.