Siste uka i august

Bilde av en engelsk utgave av «Bekjennelsene». Foto fra Amazon.com.

Kirkelæreren og helgenen Augustin (354-430) feires med festdag den 28. august. Datoen skal ifølge historien være Augustins dødsdag for nesten 1600 år siden. Augustin er særlig kjent for de 13 bøkene som er samlet under tittelen «Bekjennelsene» – «Confessiones» (lat.).

Covid-19-pandemien legger fortsatt bånd på kirkens handlingsrom både lokalt og globalt. For tiden kan ikke noe arrangement samle flere enn 50 personer, og hver enkelt må overholde alle smitteverntiltak. Antall arrangement i kirken er stert redusert.

Det er også meget viktig at navnelisten som ligger bakerst i kirken, fylles ut av alle som møter opp. Listen er grunnlaget for kommunens smittesporing dersom det viser seg at en som er til stede, tester positivt for covid-19.

Det er fortsatt planer om å gjennomføre konfirmasjon i menigheten lørdag 19. september og første kommunion for norskspråklige barn søndag 20. september. Vær likevel forberedt på at endringer i Korona-situasjonen lokalt kan påvirke gjennomføringen av disse store sakramentsfeiringene.

I St. Maria kirke i Askim har vi disse arrangementene i uke 35:

Onsdag 26. august
Kl. 16.00: Kontortid.
Kl. 17.00: Foreldremøte for førstekommunionsbarnas foreldre.
Kl. 18.30: Messe.
Kl. 19.00: Foreldremøte for konfirmantenes foreldre.

Søndag 30. august
Kl. 12.30: Høymesse; 22. søndag i det alminnelige kirkeår.

Velkommen til kirken!

 

Dette innlegget ble publisert i Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.