Strengere tiltak mot virussmitte

Ikke før har norske katolikker fått informasjon om tiltak og retningslinjer som skal begrense spredning av Korona-virus, før tiltakene skjerpes og kommer i strengere utgave.

Kl. 14.00 torsdag 12. mars holdt statsminister Erna Solberg og norske helsemyndigheter en pressekonferanse der nye tiltak mot virusspredning ble introdusert. Tiltakene hadde virkning fra kl. 18.00 samme dag.

Oslo katolske bispedømme og biskop Bernt Eidsvig fulgte opp med en kraftig innskjerping av sine retningslinjer for Den katolske kirke i Norge. I korte trekk lyder beskjeden slik:


Biskop Bernt I. Eidsvig har i dag besluttet å oppheve den almene messeplikt. Alle messer i Oslo katolske bispedømme er innstilt.

Kirkene holder åpent. Det vil være prester tilstede i kirkene til vanlig messetid.


Myndighetenes tiltak ble møtt med tilfredshet og lojalitet fra alle deler av norsk politikk og av alle som er ansvarlige for at samlinger av mennesker blir avlyst og avverget. Nå håper vi på tilsvarende lojal forståelse innenfor Kirken når Biskopen nå tar ansvar for det dramatiske men livreddende tiltaket det innebærer når alle messer avlyses og messeplikten midlertidig oppheves fram til palmesøndag.

St. Maria kirke i Askim holder åpent søndag kl. 12.00 – 15.00.

Les Biskopens kunngjøring på katolsk.no og på denne plakaten.

Les kunngjøringen på engelsk og polsk.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.