25 år i prestetjeneste

Tirsdag18. juni er det 25 år siden pater Piotr Sylwester Pisarek OMI ble presteviet i Obra i Polen. Et halvt år senere kom han til Fredrikstad som kapellan i de katolske menighetene i Østfold, og siden 1997 har han vært sogneprest i både St. Mikael menighet i Moss og St. Maria menighet i Askim. Han er for tiden den eneste presten i Norge som betjener to menigheter samtidig.

Se også presentasjonssiden på katolsk.no.

Pater Piotr har helt siden prestevigselen tilhørt Oblatfedrenes orden, OMI. Siden 2015 har han hatt vervet som superior for ordenens avdeling i Norge og Sverige.

Det passer å minne om at pater Piotr fylte 50 år sist nyttårsaften, 31. desember 2018. Når han nå feirer 25 år som prest, skjønner vi at han har vært prest i halve livet allerede! I Askim har pater Piotr utrettet utrolige verk. Det er takket være ham at den vakre St. Maria kirke ble bygget og innviet i Furusethveien i Askim i 2003. Menigheten har vokst fra 325 medlemmer ved grunnleggelsen i 1992 til ca 2500 medlemmer i 2019. Pater Piotr har vært menighetens sogneadministrator i det meste av denne perioden.

25-årsjubileet for prestevigselen feires med kirkekaffe og kaker mellom den norske og polske messen søndag 23. juni. Hjertelig velkommen til pater Piotrs store jubileum!

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

2 svar til 25 år i prestetjeneste

  1. Ina Jagoda Drazin Bilic sier:

    Så flott! Mine gratulasjoner til presten og takk til deg Vidar for all informasjon vi får!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s