Mariaholm 50 år!

23. mai 2019 er det på dagen 50 år siden Mariaholm kurs- og konferansesenter ble innviet. Dette var en stor dag for Den katolske kirke i Sør-Norge, og den dag i dag nyter norske katolikker godt av det flotte konferansesenteret ved Øyeren.

Meningen var at Mariaholm skulle innvies i 1968. Derfor var det allerede i fjor at ansvarlige både i administrasjonen ved Oslo katolske bispedømme og pater Piotr S. Pisarek OMI, sogneprest i menigheten der Mariaholm rent geografisk er plassert, begynte å snakke om en markering av jubileet.

En rekke gamle dokumenter og noen bilder fra byggeperioden og den første tiden med drift ved Mariaholm ble framskaffet. Vi laget en egen, historisk presentasjon her på disse hjemmesidene; den kan ses <her>.

Den 23. mai 1969 var fredag før pinse. Da ble Mariaholm offisielt åpnet og innviet. I spissen for det hele sto Kjell Ruyter, en foregangsmann og en ildsjel i etableringen av konferansesenteret. Mariaholm har utviklet seg på mange forskjellige måter gjennom årene. Navnet er blitt endret fra skolesenter til kurs- og konferansesenter. Bygningene er blitt renovert, en adkomstheis for rullestobrukere er installert, et minnesmerke over Den salige Jerzy Popieluszko er reist på stedet, og lokalene er i hyppig bruk av barn og voksne, lekfolk og prester i Oslo katolske bispedømme.

Les mer om Mariaholm i dag og se ferske bilder av eksteriøret på vår egen presentasjonsside <her>!

Jubileet feires lørdag 24. august 2019 kl. 11.00 – 18.00. Det er NUK (Norges unge katolikker) som står ansvarlig for feiringen. Den finner sted samme dag som et stort antall pilegrimer går den årlige ferden fra St. Maria kirke i Askim via Mariakilden i Spydeberg og helt opp til Mariaholm. Pilegrimene vil ankomme ved slutten av jubileumsfeiringen. Mer informasjon om dette vil bli presentert på disse hjemmesidene før sommeren 2019.

Hjertelige gratulasjoner i anledning 50-årsjubileet!

 

Dette innlegget ble publisert i Informasjon. Bokmerk permalenken.

2 svar til Mariaholm 50 år!

  1. Tilbaketråkk: Kristi Himmelfartsdag og første søndag i juni | Mariakirken

  2. Søster Kristin Johnsen sier:

    Mange gratulasjoner Mariaholm, mange kan se tilbake til fantastiske leir opplevelser, for meg var det utrolig fantastiske og menings fulle 3 år da jeg fungerte som bestyrer for Mariaholm Og de årene forut da jeg var med på barne og ungdoms leirer via NUK .
    Søster Kristin Johnsen CSJ Hartford Connecticut USA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s