Kirkens fester feires også i Indre Østfold

I Den katolske kirke er det feiring av fester mange, mange ganger i året. Tre av de mange festene kommer på rekke og rad etter pinse hvert år. Første søndag etter pinse feires festen for Den hellige Treenighet. Søndagen etter er festen for Jesu legeme og blod. Fredagen deretter feires Jesu Hjertefest.

I land med en høy andel katolikker blir det gjerne folkefest når Kirken feirer sine høytider, helgener og symboler. I store byer sperres gatene for trafikk, og lange opptog av troende og feirende mennesker fyller gater og torg.

I Askim kunne vi søndag 3. juni se ovenstående fargerike arrangement ved østveggen av St. Maria kirke. Her har presten og hans gode hjelpere laget i stand et alter for monstransen med Sakramentet – Jesu legeme og blod, som denne dagen var i festens sentrum.

Etter kommunionen i messen gikk menigheten i et kortest mulig opptog rundt kirkebygningen og samlet seg knelende mot alteret på bildet. Der ble monstransen med Sakramentet plassert, og presten ledet forsamlingen i en andakt med vekselbønn.

Det er stort å oppleve en antydning av katolsk folkefest lokalt i Indre Østfold, om enn i mindre skala enn i land lenger sør.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s