Et kallets år – glede og gavmildhet


En ny plakat har kommet på plass i kirken vår. Den ser ut omtrent som bildet ovenfor og markerer at vi er inne i et eget «kallsår» for oblatfedrene, eller OMI-ordenen. Dette kallets år ble innledet 8. desember 2017 og varer helt fram til 25. januar 2019. I løpet av denne tiden vil OMI-ordenen fokusere på glede og gavmildhet slik det oppleves for den som vier sitt liv til kallet.

«Kom og se,» er den direkte utfordringen som bys oss i møte med OMI-ordenens kall, et utsagn fra Frelseren selv i Joh. 1,39. Begrepet oblat betegner i denne sammenhengen ikke bare brødet som tildeles oss under kommunionen, men det er et begrep for personer som avgir løfte om et forpliktende forhold til Kirken. I den forstand kan alle bli oblater, og det er kallet til å engasjere seg på denne måten som er målet med dette kallets år. Denne markeringen ble erklært i et høytidelig brev utformet av OMI-ordenens leder, pater Louis Lougen OMI, på høytidsdagen for jomfru Marias opptakelse i himmelen, 15. august 2017.

Klikk på bildet øverst eller <her> for å lese mer om OMI-ordenens kallsår. Benytt også sjansen til å beundre plakaten på veggen over Maria-alteret i St. Maria kirke i Askim.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s