Rydding av kirkerommet før oppussing

Det er i år 14 år siden St. Maria kirke sto ferdig. Det begynner å bli på tide å gjøre noe med skjøter som kommer til syne, merker etter støv og varmluft samt slitasje på hjørner og søyler. Som tidligere nevnt blir kirken malt innvendig fra 2. mai i år.

For at malerne skal få arbeide uhindret, må vegger og gulv i kirkerommet og tilstøtende rom ryddes for utsmykning og inventar. Et malerfirma skal stå for malearbeidene, men ryddingen må menigheten selv sørge for.


På benken i kirkens inngangsparti («våpenhus») ligger det nå lister hvor alle som har anledning, kan skrive seg på for å hjelpe til med ryddingen etter messen søndag 30. april.


Det er viktig at presten og menighetsrådet vet hvem og hvor mange som med sikkerhet vil delta i denne dugnaden.

Arbeidet vil trolig bli organisert innenfor 5 områder:

1) Sakristiet, ministrantrommet og området rundt alteret.
2) Kirkerommet.
3) Skrifterommet, grupperommet og våpenhuset.
4) Galleriet.
5) Menighetssalen i underetasjen.

Område 1-4 skal ryddes for alt som er løst, mens område 5, menighetssalen, skal settes i stand som midlertidig kirkerom.

Det vil bli laget en plan for alt inventar som skal flyttes, der det står hvor tingene skal lagres mens malearbeidene pågår. Det kan være en fordel å ha med noe verktøy for å demontere møbler og skru ned ting som henger på veggene.

Sognepresten og menighetsrådet håper på velvilje og et par timers arbeidsinnsats søndag 30. april fra et tilstrekkelig antall medlemmer i menigheten. De som ikke har noen mulighet denne dagen, vil få sjansen i midten av juni, da malearbeidet er ferdig og alt inventar skal flyttes tilbake på plass. Dessuten: Hvis noen ikke føler seg sterke nok til å flytte inventar, er det  hyggelig om de bare vil lage litt kaffe til dugnadsgjengen!

På forhånd takk for innsats og hjelp! Vi gleder oss sammen til å se kirken nymalt og fin i god tid før jubileumsfeiringen i august!

 

Dette innlegget ble publisert i Informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s