Nytt om pave Frans’ besøk i Sverige

pFrans2Det har lenge vært annonsert at pave Frans besøker Lund i Sverige mandag 31. oktober i år. Nylig kom det melding om at besøket er utvidet med én ekstra dag, tirsdag 1. november. Ennå er det sparsomt med detaljer, men programmet begynner å ta form; se hjemmesidene til Den katolske kirke i Sverige.

Mandag 31. oktober skal pave Frans delta i en økumenisk gudstjeneste sammen med representanter fra Vatikanet og fra Det Lutherske Verdensforbundet. Biskop Anders Arborelius fra Katolska kyrkan og erkebiskop Antje Jackelén i Svenska Kyrkan deltar også.

Senere samme dag skal paven og de andre øvrighetspersonene delta i et stort arrangement i Malmö Arena. Dette er en stor kongresshall like ved Hyllie stasjon rett sør for Malmö. Ifølge programmet for Malmö Arena skal arrangementet med paven starte kl. 14.00. Malmö Arena rommer omkring 10.000 mennesker.

På formiddagen tirsdag 1. november feirer paven katolsk messe med nordiske katolikker. Messen vil være åpen for alle som har skaffet seg billett. Det er foreløpig ikke avgjort hvor den katolske messen skal finne sted eller når den starter.

Ifølge nettstedet katolskakyrkan.se vil det komme informasjon om hvordan besøkende kan bestille billetter til arrangementene. Den økumeniske messen i Lund domkirke vil imidlertid bli forbeholdt inviterte gjester.

Lund er en gammel universitetsby i Skåne, ca 20 km nordøst for Malmö. Fra Østfold kommer man til Lund ved å kjøre bil på E6 i ca 6 timer, eller man kan ta tog fra Oslo til Malmö og lokaltog fram til Lund. Den beste reismåten er kanskje å ta fly til København og tog over Øresundsbroen. Tog går hvert 20. minutt og tar ca 34 minutter fra Kastrup flyplass til Lund.

Det anbefales på det sterkeste å bestille overnatting i området så snart som mulig dersom man har planer om å oppleve pave Frans i Lund til høsten!

Dette innlegget ble publisert i Informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s