Katolsk friluftsmesse i Sarpsborg i juni

St. Olav

Den katolske kirkes norske nettsted kunngjør at det blir arrangert katolsk friluftsmesse i St. Niklas kirkeruin på Borgarsyssel museum 26. juni. Biskop Bernt er hovedcelebrant i messen. Les kunngjøringen på katolsk.no.

Sarpsborg by feirer 1000-årsjubileum i 2016. Byen ble grunnlagt i år 1016 av kong Olav Haraldsson, som i middelalderen ble helligkåret og fikk navnet St. Olav, Norges viktigste helgen.

Kirkeruinen på Borgarsyssel museum er et kjent samlingspunkt den dag i dag, og på Olsok, 29. juli, feires messe på stedet, ofte med et økumenisk preg. 

Når biskop Bernt feirer friluftsmesse i Sarpsborg søndag 26. juni kl. 13.00, er det naturlig for St. Maria menighet i Askim å oppfordre alle sine medlemmer til å ta del i denne messefeiringen. Avstanden fra Indre Østfold til Sarpsborg er ca 45 km.

Menighetsrådet vurderer å avlyse vår egen søndagsmesse 26. juni for å gi alle katolikker i Askim og omegn mulighet til å delta i arrangementet i Sarpsborg. Mulighet for å sette opp busstransport har vært drøftet. Mer informasjon om dette vil komme senere på våren.

Sarpsborg kommune har laget et eget kart som viser byens parkeringsmuligheter i nærheten av museet og kirkeruinen. Kartet finnes på disse hjemmesidene; se <her>. Vi vil komme tilbake med mer praktisk informasjon når tiden nærmer seg.

olsok1

Bilde fra olsokmessen i 2014, der bror Håvar Simon holder preken i kirkeruinen ved Borgarsyssel museum.

Dette innlegget ble publisert i Informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s