Innholdsrik onsdag i kirken

Festen for Herrens Åpenbaring, Epifania Domini, faller på en onsdag nå i 2016. Dette er den ukedagen da det foregår flest arrangement i Mariakirken i Askim. Kl. 17.00 denne dagen er det konfirmantundervisning i kirkens underetasje. Ettersom det også er den første onsdagen i måneden, er det samtidig – altså kl. 17.00 – messe på engelsk arrangert av den filippinske nasjonalgruppen.

Som vanlig på onsdager er det kveldsmesse på norsk kl. 18.30. I denne messen, på Herrens Åpenbarings-dag, velsignes hus og hjem. Dette gjøres ved at klistremerker med følgende påskrift velsignes i messen:

20 * C + M + B + 16

Klistremerkene tar man med hjem og setter fast over eller på inngangsdøren. Tallene 20 og 16 betegner naturligvis årstallet. Bokstavene CMB er forkortelse for Christus Mansionem Beneficat – Kristus velsigne dette hjem. Bokstavene er også forbokstavene i de tradisjonelle navnene til de hellige tre konger: Caspar, Melchior og Balthasar.

Les mer om velsignelse av merkelappene for hjemmet på katolsk.no.

Som nevnt i forrige innlegg vil Mariakirken denne onsdagen få besøk av Elisabeth-søstrene som vil oppføre et julespill etter messen og deretter delta i kirkekaffe i underetasjen.

La oss også tilføye den triste opplysningen om at det holdes requiem-messe for tidligere Askim-innbygger The Cuong Nguyen kl. 13.00 denne onsdagen. R.I.P.

Vi ønsker godt nytt år til alle i Indre Østfold og ønsker velkommen til kirken – både 6. januar og alle andre dager!

Dette innlegget ble publisert i Informasjon, Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s