Internasjonal oppgave for pater Piotr

ppiotr2013

Sognepresten i St. Maria menighet, pater Piotr Pisarek, ble tidligere i sommer utnevnt til superior (forstander) for OMI-ordenens avdeling i Norge og Sverige. Den høytidelige utnevnelsen fant sted 29. juni. Pater Piotr beskriver selv seremonien på denne måten:

«Under høytiden for de hellige Apostler Peter og Paulus, 29. juni, overtok jeg stillingen som superior/forstander i det norsk-svenske distrikt av Den Polske Provins av Oblat Misjonærer. Dette skjedde i OMI-kommunitetens senter i Malmö. I nærvær av vise-provinsial p. Marian Puchala og Provinsial økonom p. Jozef Czernecki og de av mine medbrødre som kunne komme, ble nominasjonsdekretet lest opp av Provinsial p. Antoni Bochm, deretter bekjente jeg vår hellige tro med overtagelses dokumenter.»

Vi gratulerer p. Piotr med det nye vervet! Samtidig håper vi at det viktige arbeidet han fra før har i menighetene i Askim og Moss, lar seg kombinere med det norsk-svenske oppdraget. P. Piotr hilser til menigheten og ønsker alt godt, og menigheten hilser tilbake!

Her er noe bakgrunnsstoff om Oblatfedrene, som nå har valgt p. Piotr til skandinavis leder:

Eugène de Mazenod

Den hellige biskop Eugene de Mazenod grunnla Oblatfedrenes orden – forkortet: O.M.I. (viet til Den uplettede Jomfru Maria), for prester og brødre – år 1816 i Sør Frankrike. Hans sterke iver for menneskenes frelse fikk ham til å sende oblatmisjonærer til misjonsland i 1841.

Fra 1966 begynte Oblatfedrene å jobbe i Skåne/Syd Sverige. Litt tidligere begynte OMI fra den amerikanske provins, hvor en av dem ble utnevt som biskop i Stockholm – John Taylor. Som biskop inviterte han OMI av Den Polske Provins.

I 1977 kom O.M.I. prester fra den amerikanske provins til Stavanger og i 1980 inviterte biskop Gran oblatfedrene av den polske provins til Østfold. Først jobbet pater Theodor Famula, OMI i Halden deretter i Fredrikstad. Oblatfedrene har vært representert i Fredrikstad ved en eller flere prester hele tiden, bortsett fra de siste fem år, når p. Piotr var alene i Østfold og fortsatte å jobbe bare i Askim og Moss mens Bispedømmet har betjent Fredrikstad og Halden.

I dag har vi 3 OMI prester i Norge som tilhører kommuniteten i Fredrikstad og 2 OMI prester som har ansvaret i OKB for tamilsk sjelesorg.

I Sverige har kommuniteten i Malmø 5 prester, pluss 3 menigheter med 6 steder å betjene.  I Stockholm en en av medbrødrene biskoppelig vikar og en bror på Josefina hemmet.

  1. juli 2015 har vi 14 medlemmer som tilhører det norsk-svenske distrikt.

I 2016 feirer Kongregasjonen 200 års jubileum.

Les mer om Oblatfedrene:
St. Nikolai församling i Skåne.
Katolsk.no.

Dette innlegget ble publisert i Informasjon, Nyheter. Bokmerk permalenken.

1 svar til Internasjonal oppgave for pater Piotr

  1. Tilbaketråkk: 25 år i prestetjeneste | Mariakirken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s