Likkledet i Torino på utstilling

sindonelogo 001Under mottoet «Den største kjærlighet» er Likkledet i Torino nå på utstilling i byen der det har vært oppbevart siden 1578. I tiden 19. april til 24. juni 2015 er det mulig å se kledet inne i San Giovanni-katedralen ved slottet i sentrum av Torino.

Utstillingen denne gangen er særdeles godt organisert. På nettstedet www.sindone.org  kan man lese informasjon om utstillingen på flere språk, og der er det også mulig å forhåndsbestille adgangstegn helt gratis.
torino2

I parken bak Savoy-slottet blir man ledet inn til kontrollpunktet der adgangstegnet sjekkes og eventuelle vesker blir gjennomlyst. En skare av frivillige hjelpere med fiolette vester tar imot pilegrimene og veileder hver enkelt videre på den 850 meter lange spaserturen gjennom parken inn til katedralen. Stien pilegrimene følger, er overbygd med teltduk og belagt med treplater.

torino5torino1

 

 

 

 

 

 

 

Underveis gis det god informasjon på store plakater som alle har samme utforming og logoen med «L’amore più grande». Det meste av informasjonen er nok på italiensk, men de fiolettkledde frivillige er hjelpsomt til stede over alt og kan gi klar beskjed.

torino3Etter vandringen gjennom parken kommer pilegrimene inn i en provisorisk sal med storskjerm der det blir vist en kort video med detaljer i likkledet og tekstforklaring på 4 språk. Og så til slutt føres man inn i katedralen og opp på en plattform der man kan betrakte selve Likkledet. Det er plassert i en ramme med glass på både for- og baksiden. Kledet er belyst slik at avtrykket av den døde som det har innhyllet, trer tydelig fram. En refleksjon og en kort bønn blir framført i et usynlig høyttaleranlegg på italiensk. Og der får man stå i noen minutter sammen med en liten flokk av andre pilegrimer som sammen tar del i undringen over dette relikviet.

torino4

Torino er en industriby med nesten 1 million innbyggere nordvest i Italia. Byen er kjent for å ha arrangert vinter-OL i 2006. Da ble den røde buen ved gangbroen i OL-området ved Lingotto, sør i byen, et kjent symbol. Man kan reise med fly til Torino flyplass, men det er flere muligheter og lavere priser hvis man velger å fly til Milano og ta toget til Torino. Høyhastighetstog tar 1 time; ordinære hurtigtog bruker nesten 2 timer på turen.

Likkledet er på utstilling fram til 24. juni, og ingen vet når det igjen blir utstilt. Pave Frans besøker utstillingen 21. juni. Likkledets historie ble omtalt i St. Maria menighetsblad nr. 2-2012.

Dette innlegget ble publisert i Informasjon. Bokmerk permalenken.

2 svar til Likkledet i Torino på utstilling

  1. Tilbaketråkk: Paven besøker likkledet i Torino | Mariakirken

  2. Tilbaketråkk: Minnedag for Don Bosco | Mariakirken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s