Helligkåring av Johannes XXIII og Johannes Paul II

 

Pave Johannes XXIII (foto: http://www.katolsk.no)

Pave Johannes Paul II (amatørmaleri; ukjent opphav)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pave Frans besluttet i juli i fjor å helligkåre de to pavene Johannes XXIII og Johannes Paul II på miskunnssøndagen i år, 27. april 2014. Helligkåringen finner sted på Petersplassen i Roma, og et omfattende program er laget i anledning seremonien. Et ekstra stort antall pilegrimer ventes i denne forbindelse.

Se program for helligkåringen på Vatikanradioens hjemmeside. Helligkåringsmessen sendes direkte på svensk TV2 fra kl. 10.50. Mer informasjon om dette senere.

Oslo katolske bispedømme har leid Trefoldighetskirken i Oslo til en pontifikalmesse søndag 27. april kl. 11.00 der helligkåringen av de to pavene markeres for Sør-Norge av biskop Bernt Eidsvig. (Trefoldighetskirken ligger i Akersgaten 60, bare et par hundre meter nedenfor St. Olav domkirke.) I Tromsø feires helligkåringen tilsvarende med pontifikalmesse ledet av biskop Berislav Grgić. Les om pontifikalmessene på katolsk.no.

I St. Maria kirke i Askim markeres helligkåringen av de to pavene i søndagens høymesse. Etter messen blir det utstilling av sakramentet, og messe på polsk feires kl. 15, én time senere enn vanlig.

Her er oversikten over arrangementene i St. Maria kirke de siste dagene av april:

2. påskedag, mandag 21. april: Se innlegget fra 10. april nedenfor.

Onsdag 23. april
Kl. 17.00: Konfirmantundervisning
Kl. 18.30: Messe
Kl. 19.00: Møte for konfirmantenes foreldre.

Søndag 27. april
Kl. 12.30: Høymesse; miskunnssøndagen. I anledning helligkåringen av pave Johannes XXIII og pave Johannes Paul II utstilles sakramentet for bønn og takksigelse kl. 13.30 – 15.00.
Kl. 15.00 NOWY CZAS!: Messe på polsk – msza po polsku.

Onsdag 30. april: Ingen messe.

Velkommen til kirken!

 

Dette innlegget ble publisert i Fra Vatikanet, Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.