Informasjonstjenesten i OKB

appicon

Alle norske katolikker som eier en smarttelefon eller et nettbrett/iPad er forhåpentligvis kjent med det lille bildet til venstre for denne teksten. Det er ikonet som angir appen Katolsk, som er utarbeidet av Informasjonstjenesten i Oslo Katolske Bispedømme. Ved hjelp av denne appen kan du hver dag lese dagens bibeltekster og dagens helgenbiografi, finne katolske kirker og messetider på Norgeskartet, følge messens faste deler på flere språk og mye mer.

Det er på tide å gi Informasjonstjenesten i OKB honnør for det store arbeidet som blir gjort for å informere om Den katolske kirke i Norge. Informasjonen er aktuell både for katolikker og for andre interesserte – ikke minst bør informasjonen være et verdifullt tilskudd til studenter og skoleelever som jobber med religioner og kirkesamfunn.

Informasjonstjenesten har også laget en app med Den katolske kirkes katekisme. Her kan man søke opp en mengde begreper og lese Kirkens syn slik det framgår av katekismen som pave Johannes Paul II ledet arbeidet med. Begge de katolske appene kan lastes ned fra AppStore og Google Play.

Informasjonstjenesten er også ansvarlig for nettstedet katolsk.no, som er en særdeles rikholdig portal for katolsk informasjon av både dagsaktuell og historisk art. Arbeidet som ligger bak disse hjemmesidene, har krevd tusenvis av arbeids- og dugnadstimer med skrivearbeid og oversettelse.

Endelig må vi gjøre oppmerksom på at Informasjonstjenesten kan følges på Twitter: @katolsk. På fredager pleier det å komme en melding på Twitter om at Katolsk Ukeslutt er tilgjengelig. Dette er et sammendrag av ukens viktigste nyheter innen Den katolske kirke innenlands og utenlands.

Alt dette er bare de mest synlige delene av det arbeidet som gjøres av OKBs Informasjonstjeneste. Er det informasjon vi er ute etter, er katolsk.no stedet å starte søket. Informasjonstjenestens innsats kan knapt overvurderes!

Dette innlegget ble publisert i Informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s