Minnedager for berømte helgener (oppdatert)

Den hellige Thérèse av Lisieux i Helligåndskirken i Aix-en-Provence.

Den hellige Thérèse av Lisieux i Helligåndskirken i Aix-en-Provence.

En av de store helgenene fra Frankrike feires med minnedag 1. oktober, nemlig Den hellige Thérèse av Liseux, som også kalles Thérèse av Jesusbarnet.

Bare tre dager senere, den 4. oktober, er det minnedagen for Den hellige Frans av Assisi, helgenen som den nåværende paven har navn etter.

Den fjerde av årets fem minnedager for visjoner av Den hellige Jomfru Maria, Vår Frue av Rosenkransen, feires 7. oktober.

Til sammen gir disse tre spesielle dagene et preg av ettertanke og takknemlighet i den første uka av oktober måned. I denne intense måneden der høstmørket får overtaket over dagslyset, pleier det å være rosenkransandakt etter kveldsmessen på onsdager.

I St. Maria kirke i Askim bærer programmet preg av at det er høstferie i skolen. Katekesen har en pause, men sogneprestens plan for all katekese hele skoleåret inneholder likevel et passende antall samlinger for barn og unge.

Det nærmer seg dessuten tiden for nasjonal valfart til Roma i regi av bispedømmekontorene i Oslo og Tromsø. Les program for valfarten på katolsk.no. Noen fra vår menighet kommer til å delta i en del av arrangementene i Roma.

Dette innlegget ble oppdatert om kvelden 30. september etter at kunngjøringene for oktober måned ble lagt ut på disse nettsidene. I den nærmeste tiden ser vi fram til disse arrangementene i vår kirke:

Onsdag 2. oktober
Kl. 18.30: Messe med rosenkransandakt.

Lørdag 5. oktober
Familiemesse og trosopplæring utgår på grunn av høstferien.
Kl. 14.00: Messe med dåp.

Søndag 6. oktober
Kl. 10.00: Messe på vietnamesisk.
Kl. 12.30: Høymesse; 27. søndag i det alminnelige kirkeår.

Velkommen til kirken!

Dette innlegget ble publisert i Kunngjøringer. Bokmerk permalenken.