Pave Benedict abdiserer 28. februar

Pave Benedict XVI kunngjorde mandag 11. februar at han abdiserer fra St. Peters stol den 28. februar. Han beklager at dårlig helse hindrer ham i å utføre oppgavene tilfredsstillende. I en artikkel på Vatikanets nyhetssider gjengis hele erklæringen som paven ga da han kunngjorde sin avgang.

Det er omtrent 600 år siden sist en pave abdiserte. Det er helt klart at vi nå går inn i en spennende og usikker tid der den viktigste oppmerksomheten rundt Den katolske kirke vil dreie seg om hvem som blir valgt til neste pave. Konklaven sammenkalles og kan kanskje være samlet ved den tiden pave Benedict går av. På den måten kan en ny pave være på plass i første halvdel av mars måned.

Den kjente, norske samfunnsviteren og katolikken Janne Haaland Matlary uttaler til Aftenposten at pave Benedict strevde med å få gjort det han ønsket fordi han var vant til å være teolog og ikke en administrator i sentrum for verdens mediebilde. Mange kommer til å mene mye i tiden som kommer. Kirken trenger vår dypeste støtte i prosessen den nå skal igjennom.

Følg saken på katolsk.no.

Dette innlegget ble publisert i Fra Vatikanet. Bokmerk permalenken.