31 år med Medjugorje

25. juni er det 31 år siden den første åpenbaringen fant sted i Bijakovici ved Medjugorje i det nåværende Bosnia-Hercegovina. 6 ungdommer i alderen 10-14 år var til stede i den steinete åsen på bildet ovenfor og fikk se en kvinneskikkelse som snakket til dem. Kvinnen var på samme sted til samme tid dagen etter, og noen av de 6 unge, som i mellomtiden er blitt voksne, har hatt åpenbaringer av samme slag hver eneste dag i disse 31 årene – uansett hvor i verden de har befunnet seg.

Kvinneskikkelsen omtaler seg selv om Fredens Dronning – Kraljica Mira. Det fins en masse å lese om fenomenet Medjugorje, både i bokform, tidsskrifter og på nettet; se f.eks. www.medjugorje.hr og den norske hjemmesiden www.medjugorje.no. Spørsmålet er: Er åpenbaringene i Medjugorje ekte Maria-visjoner på linje med Fátima og Lourdes, eller er det en frukt av inderlige ønsker om fred i et knuget folk?

En komité nedsatt av Vatikanet har i årevis gransket åpenbaringene og budskapene som Kraljica Mira har formidlet til de 6 mottakerne. Vatikanet har lovet at en innstilling fra komiteen skal foreligge før jul i år. Vi ser fram til avklaringen, og benytter med dette sjansen til å gjøre oppmerksom på 31-årsdagen for åpenbaringene 25. juni.

Dette innlegget ble publisert i Fra Vatikanet, Informasjon. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s